Krämig kycklingsoppa med grön curry

Soppa är ingenting som vi brukar äta då Ola inte ser det som "riktig" mat ;) . Så nu när han är iväg så ska jag passa på att laga lite soppor och annat som han inte tycker om men som jag älskar!
Idag blev det en kyckling och grön currysoppa tillsammans med lite du taget vad du haver grönsaker i. Detta är en enkel soppa som även funkar att använda som gryta, men att man då gör den lite tjockare efter behag. Soppan har mycket smak men är inte särskilt kryddstark för den som inte gillar hetta, men för den som gör det så är det bara att smaksätta mer efter behag.
För att göra denna soppa till 4-5 personer så behöver du:

Ca 500-600 gram kycklingfilé 
1 påse Green curry kryddmix från Santa Maria.
2 brukar kokosmjölk
2 dl créme fraiche (om man vill)

Förslag på grönsaker:
Gul lök
3-4 vitlöksklyftor 
Paprika i olika färger
Champinjoner
Minimajs
Vattenkastanjer
Eller andra grönsaker efter behag.

Gör så här:
Strimla klycklingen i små bitar och fräs i en större kastrull. Hacka alla grönsakerna till "soppvänliga" bitar. När kycklingen är genomstekt så slänger du i grönsakerna och låter dem fräsa med i ett par minuter. Häll även i kryddblandningen och låt den fräsa med , detta ger en tydligare smak på soppan och smaken kommer in i grönsakerna och kycklingen. Häll i kokosmjölken och krydda med lite salt och peppar. Låt småputtra i ca 20 minuter. Väljer du att ha i créme fraiche (gör soppan krämigare) så rör ner detta när några minuter kvarstår av puttrandet. Servera den därefter som den är eller tillsammans med något gott bröd för den som vill. För att göra den matigare så kan du alltid koka lite ris eller nudlar och lägga i soppskålen vid servering. 




Mina meddelanden:

Lämna ditt meddelande nedan:

Namn:
Spara information?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0