31 mars 2012

Idag är det lördag... snart söndag. Det blev ett senare inlägg idag för har haft en hel del att göra. Dagen började med en timmes promenad och därefter gjorde jag mig redo för jobbet. Alltid lika trevligt på City Gross, trivs riktigt bra där bland mina arbetskompisar. Slutade vid 17:00 idag och då bar det iväg för att hämta älsklingen på jobbet.

Imorgon är det en STOR dag !! Imorgon är den dagen då två blir tre. Jag och Ola ska få hem vår lilla älskling Igor från Varberg. Vi ska vara där vid kl 15:00 imorgon och då blir det att fika och prata med uppfödarna och därefter bär det hem till oss med vår gosesnutt <3<3 Längtar så mycket! Har precis skaffat en försäkring till honom så nu är det ordnat. Dessutom har han fått en klätterställning som han kan leka i, en massa leksaker, en gosig bädd och ett bra torrfoder som vi hoppas att han ska tycka om. Ser såååå fram emot imorgon! Kommer nog ha svårt att sova tror jag för att jag är så spänd ^^ men det blir nog bra :)

Skriver mer imorgon när vi fått hem honom! Kommer bilder senare :)

Looooove <3

26 mars 2012

Tjolahoppsan! Dagen började med fint väder och att jobba på C-uppsatsen med Morgan. Vi rättade till bakgrund och metod och letade upp artiklar som vi hoppas kunna använda oss av i uppsatsen, ska läsa tre till imorgon. Vi satt ett par timmar på bibblan sen bar det iväg till Eurostop för att handla lite påskblommor. Blev två påskliljor i kruka, 2 buketter jättefina rosa/vita rosor och lite annat pynt. Kom billigt undan eftersom de hade bra erbjudande så jag är nöjd. Nu hoppas jag bara att jag inte tar död på dem innan påsk... det brukar vara typiskt mig annars... Men har frågat min fluffiga partner in crime Julia som är utbildad florist om hjälp så jag hoppas att hon kommer med lite bra tips om hur jag ska få mina påsklijor att överleva ;)

Men nu har jag i alla fall planerat dem i zinkhinkar och ställt ut rosorna i en vas. ( efter att de blivit snittade och fått vila i ca 30 minuter, jag kan minsann också lite! ;) ) Dessutom har jag lagt dagens middag i marinad. Blir en god köttgryta med inslag av asiatiskt idag. Och köttet blir så otroligt mört och gott om det får ligga och vila i lite marinad innan man tillagar det. Har stått en timme nu så det har fått dra åt sig lite i alla fall. Skulle ha marinerat det i morse men jag hann inte det så fick bli en snabbis-variant idag. Ska köra igång med middagen snart så den är klar när älsklingen kommer hem <3

Imorgon blir det mer c-uppsats med Mogge och efter att vi är klara så bar det upp till Gekås med Jossisen <3 Ska inte handla något speciellt, typ kallsonger ocg strumpor ;P haha nä men inget planerat, så blir nog att jag slänger i lite saker som jag inte behäver heller. Men det ska bli kul att träffa Jossan i alla fall och umgås lite :) Nu ska jag köra igång med middagen och lämnar er med lite bilder på mina nyinköpta blommor som jag är så nöjd med.

SEEYA!




Ett tappert försök att göra blomman lite påskig, tycker jag lyckades lite
i alla fall för den blev rätt söt. Eller ser den ut som ett fågelbo-gone-wrong?




Ännu ett försök att göra lite fint i vår boning. Blev ganska enkelt, men
också rätt fint tycker jag i alla fall^^


Mina vackra rosor <3 ÄLSKAR FÄRGEN!:)


21 mars 2012 - del två

HEJA DROTT HEJA DROTT! Kollar just nu på matchen mellan Skövde och Drott, och biter sönder min redan sönderbitna naglar.. ajabaja men i detta läget får det faktiskt bli lite nagelbitande. Är slutspel som står på spel idag och det är inte så lite det. Vore sjukt tråkigt om de inte gick vidare. Så idag måste de vinna mot Skövde, och nu i halvlek så leder de 15-14 mot Skövde, men för att Drott ska gå till slutspel så måste de inte bara vinna mot Skövde utan Hammarby måste vinna över Lugi som just nu ligger precis över Drott. Så jag sitter här och hoppas på vinst! Jisses vad jag babblar på om handboll just nu men efter över 4 år tillsammans med en handbollsspelare så kan man inte komma ifrån att bli engagerad... och jag måste erkänna att jag tycker det är kul att titta :) MYCKET roligare nu än vad det var de första matcherna när man inte förstod något överhuvudtaget och den enda erfarenheten man hade av handboll var de tillfällen på skolidrotten som man blev tvingad att spela och körde stenhårt på ett steg-två steg-tre steg - nu måste jag kasta. Såg nog ut som en fån som rymt från något mentalsjukhus någonstans. Plus att killarna tyckte det var roligt att skjuta bollarna på tjejernas muffins.. AJ AJ AJ! Så innan jag träffade Ola så var handboll en pärs och muffinsplåga för min del, men när jag nu får sitta snäll och nöjd på läktaren så är jag mer än nöjd :)

Har slarvat med träningen den senaste tiden, men på lördag har jag bokat in ett gruppträningspass på Actic och nästa vecka har jag bokat in ett nästan varje dag så det känns bra. På Olas jobb (Actic) har de tydligen fått en våg som talar om hur mycket av ens kroppsmassa som är fett och vad som är muskler.. Dessutom talar den om ens metaboliska ålder... Ola vill att JAG ska ställa mig på vågen och det ska jag väl göra också men...MARDRÖM! Nog för att det kanske är bra att få svart på vitt men jag vill då inte få höra att min metaboliska ålder ligger högre än den ska. Men kanske ger det en extra push? Älsklingen hade 80 kg muskler och 15 kg fett och hade en metabolisk ålder på 15 år.. Han är för duktig.. Så ska jag ställa mig på den som den fylliga person som jag är och få reda på hur många kilo fett och muskler jag har... MARDRÖM! Men jag får väl göra det. Får bli en vägning innan och en efter :)
Så på lördag blir det träning och på kvällen blir det mys med Emma och Johannes :) kuuul!

Nu ska jag kolla vidare på matchen och heja på så mycket att de även hör det i Skövde! BYEBYE

21 mars 2012

Idag är det onsdag och imorgon är det torsdag och då har jag tenta i epidemilogi och statistik...kul, njäe men man är så illa tvungen att utstå det. Men jag tycker ändå att jag förstår det hela rätt bra, hur man räknar ut vissa saker och sådär så jag har ett hopp om att jag kommer att fixa den ganska bra. Om det inte är en tenta som ger mig hely blackout! När det gäller mig så kan det faktiskt hända.. Men jag känner ingen total hjälplöshet som jag gjorde förra gången jag hade statistiktenta och den gången klararde jag det faktiskt, så denna gången borde det ju gå galant, eller? Nä, nu bestämmer jag att det kommer gå kanon!

Idag är jag ensam hemma hela dagen, vilket passar mig perfekt eftersom jag behöver ägna större delen av dagen till att plugga till tentan som jag har imorgon. PLUGGA PLUGGA PLUGGA! Kan erkänna att jag inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort, men som sagt så hoppas jag på att det går vägen i alla fall. Nu är det bara lite mer än 2 månader kvar på denna utbildningen, därefter har man en examen i folkhälsovetenskap. Men nu har jag bestämt mig för att jag ska fortsätta plugga i två år till, och då blir det en utbildning som äldrepedagog. En utbildning som jag tror kommer passa perfekt till min utbildning i folkhälsovetenskap. Så då har man gått i skolan i 17 år, och jag lovar att det blir ingen mer skola efter det för min del. Då blir det att börja jobba med det som jag verkligen vill, vilket är äldre människor. Så det får bli som jag har tänkt och sista ansökningsdagen är den 15:e april så jag har lite tid på mig att fundera till. Men tror det färdigtänkt för min del, för en gångs skull.

Nu till något helt annat, VI FÅR HÄMTA VÅR BEBIS DEN 1 APRIL! Jag är sååå lycklig för detta :) Vi har köpt en klätterställning till honom, halsband, mat, leksaker och lite annat. Vi har fortfarande kvar lite saker att köpa som en klotång, en sovplats som han kan ha i vårt sovrum, lite till leksaker och lite tandhygiensaker :) Men det får bli när CSN och lönen kommer på fredag.
Nä nu ska jag tillbaka till böckerna och få lite mer plugg gjort. Baaahh!


Plugg Plugg Plugg!!
Önska mig lycka till imorgon...


15 mars 2012


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!


14 mars 2012

Finns nog ingen människa i hela Halmstad som inte är glad idag.. Solen lyser och det är hur varmt och gott som helst ute! Är så lycklig så jag vet inte vart jag ska ta vägen...och därför sitter jag nu vid datorn och skriver ett inlägg och inte är ute i solen istället.. makes no sense , but well well. Jag kan ju inte låta er som sitter inne inte ha någonting att göra. I morse begav jag mig upp för att gå en lång promenad längst Prins Bertilsstig, helt fantastiskt! LOVE LOVE LOVE! Havet såg så fint och fridfullt ut, och jag bara njöt. Därefter bar det hemåt för att käka lite frukost och plugga till tentan. Sen ringde my love Madde och undrade om vi kunde ses så tog cykeln ner till stan. Gick och köpte den underbara spetsklänningen på VILA som jag kollat på flera gånger sedan nästa vecka, men inte har kunnat köpa på grund av pengabrist. Men igår pratade jag med farmor om alla fina vårkläder som finns ute i affärerna som man bara vill köpa. (hade ingen baktanke med det hela) Då så sa min underbara farmor att hon imorgon (idag) skulle gå till banken och sätta in pengar så jag kunde köpa mig lite fina vårkläder som jag vill ha... ÄLSKAR HENNE! Fast jag sa att hon inte behövde så kan jag ju inte annat än säga att det var välkommet ;) Hon är så fin min farmor, är en av de människor som jag älskar mest på hela jorden<3 Måste åka och hälsa på henne snart innan jag saknar ihjäl mig efter henne. Sen blev det in på Gina Tricot och där hittade jag (äntligen) en superfin stickad väst. Har kollat efter en så länge men har inte direkt hittat en som jag vill ha, och dessutom till ett bra pris. Har kollat på en på MQ som kostar 399 kr, men det känns lite mycket tycker jag. Denna kostade 250 så den fick det bli. Kommer använda den flitigt i vår och till sommaren, även klänningen kommer att användas. Älskar vårens och sommarens mode i år. Massa stickat och fint, och älskar färgerna också! FÄRG FÄRG FÄRG ÖVERALLT!<3 Så blev nöjd med mina inköp, och tack snälla farmor <3

Ikväll blir det att kolla handboll. HK Drott möter GUIF och de MÅSTE vinna, så jag håller mina tummar och tår på att de gör det också! HEJA HEJA HEJA!

Här kommer lite bilder på mina inköp idag och lite stylingtips ifrån moi ;) INget märkvärdigt men i alla fall.




Min fin fina stickade väst från Gina Tricot <3


Som kommer passa perfekt till den leopardmönstrade klänningen som
jag klickade hem från H&M förra våren, och som jag älskar!<3


Kommer även använda den till denna klänning från Du&Jag som jag köpte
för 100 kr! Älskar den och kommer också användas flitigt i vår och sommar<3
ÄLSKAR Du&Jag kläder <3
Tack till min fina Jossan som introducerade mig för deras kläder!


MIN UNDERBARA STICKADE KLÄNNING!<3 Kommer från VILA och den
är cremefärgad som jag älskar. Jossan sa att de hade en likadan på
Gina Tricot som hon hade köpt men den var vit och helt slut verkar det
som. Men det gör ingenting för jag hade ändå fastnat för denna från
början så nu fick jag den som jag ville, fast för en 100-lapp dyrare än
den som fanns på Gina.


Så fina detaljer tycker jag!
Älskar älskar älskar <3<3<3


13 mars 2012

Vädret är lite gråare än det var igår men jag njuter hur mycket som helst av den sol som jag får. Har längtat efter våren så länge och nu verkar den äntligen vara här! HAPPYFACE :D Så idag ska jag njuta av vädret genom att låta min dagliga motion bli en låååång promenad i det vackra och underbara vårvädret. Tycker man ska försöka vara ute så mycket som möjligt när det är såhär fint väder, få lite härlig luft och friska upp huvudet lite. Har varit mycket den senaste tiden och mer lär det bli för nu väntar en tenta nästa vecka så ska kämpa på så jag klarar den.

Har inte berättat det men jag var på blodcentralen i fredags med Max som följde med och var lite stöd ;P Inte för att jag behöver det men det var skönt att han följde med. (Han hade kommit hem för en snabbare visit för att kolla på lägenhet). Jag var på blodcentralen eftersom jag anmält mig som blodgivare, lillebror som har inspirerat mig till detta. Var där vid klockan tre och började med att kolla mina järnvärden för att se om jag kan lämna blod. Kvinnor ska ha värde 125 eller mer i järnvärde och jag hade 137 så det var inga problem med mitt järnvärde. Men de stack mig i fingret för att kolla det och det tyckte jag inte om direkt, DET VÄRSTA JAG VET! Men sköterskan sa att jag var duktig, men inte fick jag något klistermärke för det?!:O Haha! Sen fick jag besvara lite frågor om utomlandsvistelser, sex, sjukdomar och så vidare och därefter var det dags för att ta lite prover för att se så jag är fri från sjukdomar. De skulle ta 3-4 rör och det första röret gick bra, men sen slant sköterskan med nålen och den slank ur mitt blodkärl. Hon hittade inte det kärlet och hade svårt att hitta något annat eftersom jag tydligen har väldigt djupa blodkärl. Så hon stack i andra armen för att se om hon hittade något, men det gjorde hon inte så hon kallade in en andra sköterska för att kolla men hon hade svårt att hitta något. Till slut flyttade de mig från den vanliga undersökningsstolen till en blodgivarstol och där fick en trejde sköterska rycka in och försöka sticka mig och JACKPOTT blodet flödade ut i provrören. Så nu får jag svar om ett par veckor, och jag ska lämna blod på riktigt den 12 april, 450 ml. Därefter bar det iväg för att kolla på lägenhet till Max. Lägenheten var fin, men syntes på vissa ställen att den var gammal. Men det är sådant som man får fixa lite i taget, och Max bad mig dessutom att hjälpa honom att inreda lägenheten! Jag som älskar att inreda kommer åta mig den uppgiften med ett leende på läpparna för jag tycker det är såååå kul! Han får svar den 20 mars om han får lägenheten och jag hoppas verkligen att han får den för det skulle vara jättebra.

Så det var lite av vad som hände i helgen. Idag blir det som sagt långpromenad, och hade tänkt att jag skulle gå så pass att jag kommer ner till stan också och kan fixa lite ärenden. MÅSTE ha en grå akrylfärg så jag kan fixa klart lite pyssel som jag håller på med. Har även fått upp ögonen för en affär i Laholm - Pysselpärlan. De har en massa saker och pyssel som man kan fixa ihop fina smycken med. Jag och Jossan var där förra veckan och vi blev helt till oss och plockade på oss en massa saker. Men jag tog för lite av vissa saker så jag har bara kunnat fixa ihop ett armband än så länge men ska försöka åka dit nästa vecka och köpa fler saker som jag kan fixa med. (visar en bild på armbandet längre ner)

Så idag blir det färginköp sen får vi se vad det blir mer. Har nyss ätit lunch, blev att slänga ihop lite saker som jag hade hemma och vips så blev det en nyttig bulgursallad med kallrökt lax, avokado och rödlök. Enkelt, mättande och väldigt gott om ni frågar mig. Nu ska jag snart klä på mig lite promenadkläder och bege mig ut, men jag skriver kanske mer ikväll annars får ni ett inlägg imorgon.



Mitt egenskapade berlockarmband, blev ganska sött tycker jag :)


Min smidiga, enkla och goda bulgursallad :)


11 mars 2012

Ett par dagar sedan jag skrev något i bloggen, men det har varit mycket den senaste veckan. Fick reda på att utbildningen som jag tänkt läsa till hösten inte kommer att gå i Halmstad vilket gör saker och ting lite mer komplicerat än vad det hade varit annars. Men samtidigt tror jag att detta är en chans att läsa något vidare som gör att jag verkligen kan arbeta med det jag vill i framtiden. Vilket är att arbeta med äldre och deras hälsa och villkor. Brinner starkt för detta och känner att det är detta jag vill jobba med. Utbildningen som jag skulle läsa till hösten skulle vara under 1-2 år, antingen magister eller masterutbildning. Men nu har jag kollat runt lite på utbildningar på nätet och det som jag hade tänkt läsa till hösten finns på andra ställen i Sverige som tillexempel Göteborg och Uppsala m.fl. Men sen tänkte jag igen, varför ska jag fördjupa mig ytterliggare inom folkhälsovetenskap när jag kan födjupa mig inom hälsa för äldre. Därför funderar jag starkt på att läsa en utbildning i Malmö som äldrepedagog. Känner att detta skulle göra det lättare för mig att få jobba med det jag vill plus att den utbildningen skulle gå hand i hand med min kandidatexamen i folkhälsovetenskap.
Men sen blir det ändå att pendla ner till Malmö ett par gånger i veckan, men det ska väl gå an det också. Jag har lite mer än en månad på mig att bestämma vad jag ska göra. Men det lutar åt att jag tar mig än två år till på högskolan, men det tar emot lite också. MEn jag vill ju ha ett jobb som jag brinner för och kan tänka mig att jobba med tills jag pensionerar mig så då får man slita lite.

Nu ska jag bege mig in i köket och städa lite, sen blir det att hämta älsklingen vid 9 tiden. Han har varit uppe i Uddevalla och spelat match med B-laget som slutade lika. Sen blir det väl att slappa och mysa med min underbara gosegubbe resten av kvällen <3 Trots skolproblem så är livet underbart just nu <3 I´m happy and in love!


5 mars 2012

Blir inget inlägg idag, känner mig trött och förvirrad över vad som ska hända med skolan i höst. Eftersom det verkar som att det jag tänkt gå i Halmstad inte ska gå. Så nu har jag börjar fundera på en annan riktning som passar perfekt ihop med min examen i folkhälsovetenskap. Men vi får se vad det blir, skulle verkligen behöva lite guidning!

4 mars 2012 - ledig dag

Idag har jag varit helt ledig, eller ja inte från hushållssysslor och sådant. Men inget jobb var det idag i alla fall. Medan älsklingen var på jobbet så städade jag hemma, hämtade paket, handlade, målade lite på mina pysselsaker och fick dessutom lite tid till att bara slappa :) Dagen började vid 10 tiden, sovmorgon idag också;) lucky me! Körde älsklingen till jobbet och begav mig ut till Maxi för att hämta mitt paket. Blev nöjd med sakerna som var i så det var ju bra :) Fick målat två tallrikshållare idag, de blev vita. Ni får se senare vad som ska ske med dessa, kommer bli jättefint!
Medan färgen håller på att torka så gav jag mig på att städa och diska upp i köket, var lite skitigt ska erkänna... Men nu är det rent och snyggt, är mycket roligare att spendra tid i ett rum som är rent. Känns som att när ett rum är orent och stökigt så får jag panik i hela kroppen och känns inte som att man kan andas korrekt.. eller är det bara jag kanske? :P Jag vet att jag inte är helt hundra men jag försöker i alla fall och det är väl huvudsaken, eller?!
Vid halv 6 bar det iväg till Willys för att handla lite innan jag skulle hämta älsklingen. Blev lite allt möjligt, bland annat Pauluns nyttiga musli som jag tänkt testa. Den ser riktigt god ut och dessutom nyttig och bra till frukosten så en sådan fick det bli. Blev med äpple och kanel. Har tänkt att jag en dag ska göra min egen musli, men det får bli att fixa det en dag som jag har lite mer tid. Inte för att det tar långt tid att göra, men som ni alla säkert också gör så planerar man oftast in sådant under dagar som man inte har något annat att göra. Så kanske bli till helgen som jag fixar med lite sådant, ska även försöka göra lite nyttiga bars som man kan ha som mellanmål och efter träningen. Har funnit en jättebra blogg som ni alla måste kolla in! Tjejen som har bloggen lägger ut massa nyttiga och goda mellanmål, frukost och mat förslag, helt suveränt! För personligen suger jag på att komma på vad jag ska äta till frukost, för jag vill gärna ha variation. Men kolla in hennes sida --> http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/ Jättebra på att ge matinspiration!

Efter att ha hämtat älsklingen så blev det att handla igen för älskligen skulle ha med sig fika till träningen imorgon. Detta beroende på att han inte bjöd på fika på sin födelsedag och inte har gjort det sedan dess så hade han tydligen fått tillrättavisningar idag ;P haha! Så vi slängde ihop en gigantisk kladdkaka med daim, ett recept som jag fått av en kompis och som jag VERKLIGEN kan rekommendera. Så imorgon får handbollspojkarna go-fika efter träningen :)
Ikväll blev det lite onyttigare mat, gjorde egen pasta carbonara. Den blev i alla fall supergod och den var även populär hos min älskling :) Vi äter inte så mycket pastarätter så idag fick det bli så. Hittade receptet i en av ICA:s receptblad, helt kanon! Brukar alltid snappa åt mig dessa recept när jag är i affären för de är också bra att ha som inspiration när man inte kommer på något annat. Brukar ha en hel bunte med mig hem ibland, så jag inte ens hinner kolla igenom dem. Men som sagt är alltid bra att ha om det krisar ibland med att komma på vad man ska säga. Imorgon blir det nog tacos, som vi har gjort till en vilken-dag-i-veckan-som-helst-rätt. Många har det ju oftast till helgen, men varför skulle man inte kunna ha det i början eller i mitten på veckan? Är ju inte direkt onyttigt, mest brödet som inte är det nyttigaste. Men kolhydrater behöver man ju och då kan man lika gärna få det genom tortilla bröder, eller? Så tycker vi i alla fall, så imorgon blir det tacos.
Nu blir det snart sängen för imorgon är det skola, men bara mellan 10-12. Sen har jag annat att fixa med :) Blir att träna också någon gång under dagen för har inte gjort det på några dagar. Så så blir det! Här kommer lite bilder som tagits under dagen :)


PAKEEEET!



Detta innehöll paketet, ser inte mycket ut för världen. Men vänta ni bara ;)
Bilder kommer senare!


Pasta Carbonara


BIG kladdka med daim <3
recept på carbonaran och kladdkakan med daim läggar jag upp imorgon :)


3 mars 2012 - Catanzaro

Catanzaro är det namnet som får blivande bebis har fått ifrån sina uppfödare. Alla kattungarna har fått namn ifrån italienska städer. Vår underbara älsklinge heter då Catanzaro, detta kommer att stå i hans stamtavla. Vårt namn kommer att bli Igor, eftersom vi tycker det passar bra med ett ryskt namn på en Russian blue :) Dessutom tycker vi det är ett coolt namn. Vi valde mellan Igor och Sasha, och till slut blev vår älsklings namn Igor.
Längtar så extremt mycket tills vi får åka upp och hämta hem honom från Varberg <3 Känns så tomt utan en liten pälsboll som tassar runt på golvet. Var och hämtade Tusses aska i måndags också men vi har inte hunnit sprida ut den än, kanske bli imorgon. Tror vi har bestämt oss för att vi ska sprida ut den på en djurkyrkogård som ligger i Alet - skogen. Känns som en bra plats i alla fall för honom att få sin sista vila.
Nu blir det att kolla  på TV och bara slappa :) Imorgon blir det pyssel och fix-dag!


Vår älskade Tusse <3
Vi saknar dig !!



Vår Igor "Catanzaro" <3
Vi längtar efter dig!


3 mars 2012

Vädret är lika underbart och soligt som igår, synd att man måste spendera den inomhus. Men jag trivs på jobbet så är inga problem :) Det blir i alla fall inte så att jag hämtar mitt paket innan jag börjar jobba, får ta mig ut till Flygstaden imorgon och hämta det så blir det att köra igång och måla och fixa med det jag tänkt. Är helt ledig imorgon så det blir att ägna den åt sådant som jag vill göra, och kanske sådant jag inte vill göra som att städa till exempel. Men det är saker som måste göras fast man egentligen skulle vilja slippa, det är skönt när det är klart i alla fall för då kan man bara sitta och njuta av att det är rent och snyggt.
Nu ska jag fixa med lite mat som jag kan ha med mig till jobbet, blir en bit rökt lax med ruccola, körsbärstomater, gurka, rödlök och avokado. Mumsfilibaba!

Ha en bra dag allihopa och ut och njut av det som livet har att erbjuda :)

2 mars 2013 - Underbar dag

Har haft en mycket trevlig dag tillsammans med min Madde, vi myste och syndade med lite fika ute i det sköna vädret, HELT UNDERBART! Solen sken och allting kändes hur bra som helst. Hoppas verkligen att vädret idag bara var en början på det underbara vårvädret som vi säkert alla hoppas kommer snart. Längtar tills blommorna och vårkläderna kommer fram till hundra procent. Har redan småbörjat med att ha på mig lite mer ljusa och färgglada kläder eftersom detta ger mig starka vårkänslor och en glädje i hela kroppen. Beställde nyss lite smått ifrån H&M, bland annat två par ballerinaskor i blått och grönt, hur läckra som helst! Så när våren kommer på riktigt så kommer jag att ha fin fina vårfötter.
Imorgon blir det jobb, men ska försöka hämta ett paket innan jag åker dit som innehåller lite saker i trä som jag ska pyssla till :) måla och göra fint. Bilder kommer givetvis senare! Har beställt sakerna ifrån http://www.cchobby.se/ där de har en massa pysselsaker och annat som man kan uttrycka sin kreativitet med. Dessutom till väldigt bra priser skulle jag säga. Så på söndag ska jag spendera en del av dagen med att fixa lite med detta. Ska bli kul! :)
Just nu kollar jag på BB, men ska åka och hämta älsklingen om en stund som kommer hem ifrån Lund med laget. De vann med 33-29 så är hur bra som helst! Poängen behövdes verkligen så det känns toppen :) Heja heja!
Skriver mer imorgon, natti natti <3

H&M inköp

3 mars 2012 - Tack Jennie!

Som några kanske ser så har jag fått en ny och jättefin bloggdesign! Jag är väldigt nöjd, den är sådär ljus, fin och ändå enkel precis som jag vill ha den. Dessutom ser det lite proffsigt ut skulle jag säga ;) Nu börjar jag känna mig som en riktig bloggare! Allting har dessutom gått jättesmidigt och jag är over all jättenöjd med designen! Tack för ett bra samarbete och jobb Jennie, du är så duktig!

Kolla in hennes blogg --> www.jennsiii.blogg.se
Kolla in hennes designblogg --> www.designbyjennie.blogg.se

TACK!<3

2 mars 2012

Godmorgon! Ja, godmorgon för mig för jag gick upp för ca en halvtimme sedan... gillar att sova ^^ och har dessutom inte fått sova så mycket de senaste dagarna så det behövdes lite sovmorgon. Ska börja fixa till mig nu för vid kl ett ska jag ta tåget ner till Båstad för att hämta bilen igen. Brorsan sa att den är som ny nu så det känns ju hur bra som helst! Så den ska hämtas sen bär det av till Laholm för att träffa min lilla söta mormor som jag inte sett på ett tag på grund av att bilen inte varit i körbart skick. Efter Laholm så blir det hem och umgås med min underbara Madde <3 Får se vad vi hittar på... dricka kaffe gör vi nog i alla fall för vi älskar kaffe båda två och Madde är en jävel på att koka kaffe ;) my own personal barista!
Älsklingen ska iväg och spela med laget i Lund mot H43, så vi hoppas på vinst :) Var ju en riktig nagelbitar-match mot Kristianstad i onsdags då det slutade lika till slut. Så idag får de bli vinst, men det ska inte vara några problem för dem! HEJA HKDROTT!!

Igår lovade jag att lägga upp lite bilder på mitt pysslande som jag ska börja ägna mig åt. Av glasburken, den lilla spetsduken, vitt garn och en påse potpurri (som jag köpt på IKEA för 9 kr) så blev det detta:





Sådana här brukar kan man göra och fylla med allt möjligt! Det är ganska
intressant att se hur vissa saker som man inte allt ser som dekorativa blir
väldigt fina att ha  i sådana här brukar. Så som knappar, trådrullar, torkade
blommor eller vad du än vill ha  i dem. Jag ska försöka göra några till och
fylla med lite andra saker. Bilder kommer senare.


1 mars 2012 - del två

Blir ett inlägg till idag eftersom jag var tvungen att visa vilka fynd jag gjorde på Myrona och Emmaus idag :) och även visa upp lite saker som jag köpt på Tradera för ett tag sedan. Jag har länge varit intresserad av inredning, och har nu kommit fram till min absoluta favoritinrednings-typ - Shabby chic!! Detta är en beskrivning av shabby chic från www.shabbychic.nu "Tänk vitt. Lite nytt och lite nött. Möbler med patina, spår efter de människor som använt dem. Lägg till några personliga detaljer. Silver, glas, emalj, lite spets, några snirkliga bokstäver. Släng in en nypa romantik - och du är i hamn!" Jag bara älskar denna typ av inredning och har läst mycket om denna stil den senaste tiden och kommit på en massa pyssel som man kan göra själv. Sedan tidigare har jag åven varit väldigt intresserad av att gå runt i second-hand och på loppisar, och efter att ha läst mycket om shabby chic så har jag insett att dessa fynd går att göra på just dessa ställen. Så här kommer sakerna jag köpt idag och tidigare:

Denna underbara lykta som jag köpte på Tradera för 30 kr. Har sedan
tidigare kollat på en exakt likadan lykta på Hemtex, men skillanden är
att den lykan kostade 200-250 kronor. Så detta var verkligen ett fynd!



Denna fina träskylt kommer också från Tradera och blev min för 10 kronor.



Köpte detta på Myrona och Emmaus (mest ifrån Myrona) Det blev vitt
garn, en medelstor spetsduk, en liten spetsduk, en tallrik från Rörstrand,
silvriga kakformar, 3 glas, en stor glasburk, ett silvrigt underlägg och
3 små glas. Vad jag gör med dessa saker kommer jag att lägga upp då
och då. Första bilden kommer förmodligen imorgon :)



Sist men inte minst så blev det något som det inte är något shabby chic
överhuvudtaget men lät som en intressant och bra bok som jag ska börja
läsa nu. Kanske kan den hjälpa mig i mitt mål att nå min målvikt. Dessutom
älskar jag böcker som handlar om psykologi och människors tänk, så det är
en bonus med att läsa denna bok. Kostade 15 kronor på Emmaus.






2012-03-01

I morse var det sååå jobbigt att ta sig upp. Ville bara ligga kvar och mysa med älsklingen som hade en stund till som han kunde sova...Fuskigt! Men upp bar det och tog bilen ner till brorsans verkstad i Båstad där den ska blir kvar tills imorgon. Då är hjullagret i vänsterfram däck och tändsystemet utbytt och den har blivit servad, så hoppas på att den ska gå mycket bättre då.
Efter besöktet i Båstad så blev det att ta tåget tillbaka till Halmstad för att åka till skolan en sväng och fixa ihop metodbeskrivningen med Morgan. Därefter blev det att promenera hem så känner att jag kan ta det lite lugnt idag och fixa med lite annat som jag måste ha gjort hemma. Ska i alla fall cykla ner till stan lite senare och hämta ett paket och handla lite som saknas till middagen. Vid hemkomst blev det en goood kräftstjärtssallad till lunch som innehöll : massa kräftstjärtar, rödlök. gurka, körsbärstomater, ruccola och avokado = 191 kcal. Ett utmärkt lunchval, både nyttigt och med avokadon så blir det dessutom mättande. Älskar alla sorters sallader och skulle man inte behöva mat ifrån hela kostcirkeln så skulle jag nog leva på sallad, med tillbehör då. I och för sig så kan man säkert leva på det, men känns inte som något som kan hålla i längden. Så vi kör med mat som kommer ifrån alla grupperna :) Men till lunch så passar det väldigt bra med en sallad, och vill man ha mer kolhydrater så är det ju bara att koka till lite fullkornspasta, bulgur eller något annat som man tycker är gott. Ikväll blir det ris, kycklingfilé och sallad så blir enkelt :) Nu ska jag ta en powernap för att friska upp huvudet och sinnet lite.
 
Hejdå!


Min skaldjurssallad


RSS 2.0