Lammfärsgratäng

Idag blev det ett recept till middag som både jag och Ola tycker om och som är lekande lätt att slänga ihop. Detta är ett perfekt recept att göra dagen efter du ätit något med kokt potatis. Koka lite extra potatis och spara dem som blir över till dagen efter och gör denna supergoda och busenkla gratäng med lammfärs!

Lammfärsgratäng med fruktig curry 

Du behöver:

ca 500 gram lammfärs
6-7 kokta potatisar (beroende på storlek)
1 gul lök
1 burk körsbärstomater (ca 400 gram)
1 burk Arla färskost fruktig curry
1-1,5 dl riven ost
1 msk smör
Salt & peppar 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och skiva potatisen i skivor. Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna med lite kant. Blanda i körsbärstomaterna och färskosten och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar efter behag. Häll hälften av köttfärsröran i en ugnsform och lägg på den skivade potatisen så den bildar ett lager. Häll därefter på den resterande köttfärsröran och strö på den rivna osten. Gratinera därefter i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.
Servera gratängen med en god sallad.


Hittade detta receptet för något år sedan när Arla kom ut med sina förskostar i olika smaker och jag hoppas ni ska tycka om det lika mycket som vi gör :) 






Mina meddelanden:

Lämna ditt meddelande nedan:

Namn:
Spara information?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Meddelande:

Trackback
RSS 2.0